Schedule An Appointment

I agree with Terms and Conditions and PDPA.

PDPA - English & BM

PDPA Notice

English & BM

ENGLISH

The Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) applies to UDA Holdings Berhad, its subsidiaries and related companies (collectively “UDA”, “our”, “us” or “we”). For the purpose of this written notice, the terms “personal data” and “processing” shall have the meaning prescribed in the PDPA

1. This written notice (“Notice”) serves to inform you that your data is being processed by us and your personal data was, or may be collected in the future, from the information you have provided us and/or that we have requested from you in this Form as well as in any other UDA forms, together with any other information we may obtain about you from oral or written communications. Such personal data may include your name, NRIC number, contact number, address and other information that we have requested for in our forms.

2. If you had failed or you fail to supply us the above personal data, we may not be able to process your personal data for any of the purposes (below). In addition, if you subsequently withdraw your consent to process your personal data (other than for purposes of direct marketing), we may not be able to process your personal data for all of the purposes (below).

3. We are processing your personal data, including any additional information you may subsequently provide to us, for the purposes of processing any sales transaction, preparation of related documents, to communicate with you, to provide service to you, to provide you with information of our properties and services (including promotional and direct marketing material) and those relating to our related corporations and business partners, to facilitate the enforcement of your contractual obligations with us, to facilitate your compliance with any laws or regulations applicable to you, to conduct our internal activities, credit assessment and background check, market surveys and trend analysis, as well as any other purposes as may be related to the foregoing (hereinafter referred to as “Purposes”). If you do not wish to receive any promotional or direct marketing material please notify us via our contact details below.

4. Your personal data may be disclosed to our related corporations as defined in the Companies Act 1965, business partners, all governmental and/or agencies, regulatory and/or statutory bodies, and service providers.

5. Your personal data may be transferred to locations outside Malaysia for the above Purposes.

6. You are responsible for ensuring that the personal data you provide us is accurate, complete and not misleading and that such personal data is kept up to date. You may access and request for correction of your personal data and/or to limit the processing of your personal data, or make any enquiries or complaints in respect of your personal data, by contacting 1300 1300 23 the respecting region which you have registered with to update data, notwithstanding for the purpose of updating personal data you may also contact UDA Legasi Sdn Bhd, Blok Menara, Tingkat 9, Kompleks Pertama, Jalan Tuanku Abdul Rahman. Tel : 03-27308 500 Fax : 03-2731 2800

7. As required by the PDPA, this Notice shall be drafted in English as well as in Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

BAHASA MALAYSIA

1. Notis bertulis ini (“Notis”) bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data anda sedang diproses oleh kami dan data peribadi anda yang diberikan atau akan dikumpul oleh kami dan/atau yang diminta daripada pihak kami dalam Borang ini serta dalam borang-borang UDA lain, bersama-sama dengan sebarang maklumat lain yang kami boleh memperoleh tentang anda daripada komunikasi lisan atau bertulis. Data peribadi tersebut boleh merangkumi nama anda, nombor KP, nombor telefon, alamat dan maklumat lain yang diminta oleh kami dalam boring-borang kami.

2. Sekiranya anda telah gagal atau gagal untuk memberikan kepada kami data peribadi anda seperti yang dinyatakan di atas, maka kami mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk tujuan-tujuan (seperti di bawah). Di samping itu, jika anda kemudiannya menarik balik kebenaran anda untuk memproses data peribadi anda (untuk tujuan-tujuan selain daripada tujuan pemasaran langsung), kami mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk semua tujuan-tujuan (seperti di bawah).

3. Kami sedang memproses data peribadi anda termasuk apa-apa maklumat tambahan yang mungkin anda berikan kemudian untuk tujuan-tujuan memproses sebarang urusniaga jualan, penyediaan dokumen yang berkaitan, berkomunikasi dengan anda, untuk memberikan perkhidmatan kepada anda, untuk memberikan anda dengan maklumat hartanah dan perkhidmatan kami (termasuk bahan-bahan promosi dan pemasaran langsung) dan yang berhubungan dengan syarikat-syarikat berkaitan dan rakan kongsi perniagaan kami, untuk memudahkan pematuhan anda dengan sebarang undang-undang atau peraturan-peraturan yang berkenaan dengan anda, untuk mengendalikan aktiviti dalaman kami, penilaian kredit dan semakan latar belakang, kajian selidik pasaran dan penganalisisan kecenderungan serta apa-apa tujuan lain sebagaimana yang berkaitan dengan yang terdahulu (selepas ini disebut sebagai “Tujuan-Tujuan”). Jika anda tidak ingin untuk menerima apa-apa bahan promosi atau pemasaran langsung, sila maklumkan kami melalui butiran hubungan kami seperti di bawah.

4. Data peribadi anda mungkin dizahirkan kepada syarikat berkaitan kami seperti yang ditakrifkan dalam Akta Syarikat 1965, rakan kongsi perniagaan, semua jabatan kerajaan dan/atau jabatan kerajaan kuasa dan/atau agensi, badan-badan pengawalseliaan dan/atau berkanun dan pembekal perkhidmatan.

5. Data peribadi anda mungkin dipindahkan ke lokasi-lokasi di luar Malaysia untuk Tujuan-Tujuan di atas.

6. Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa data peribadi yang anda berikan kepada kami adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan untuk memastikan bahawa data peribadi adalah terkini. Anda boleh mengakses atau memohon untuk membuat pembetulan kepada data peribadi anda dan/atau menghadkan pemprosesan data peribadi anda, atau membuat sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda, dengan menghubungi 1300 1300 23 untuk berhubung dengan kawasan pembangunan yang dingini atau hubungi UDA Legasi Sdn Bhd, Blok Menara, Tingkat 9, Kompleks Pertama, Jalan Tuanku Abdul Rahman. Tel : 03-2730 8500 Fax : 03-2731 2800

7. Seperti yang dikehendaki oleh PDPA, Notis ini hendaklah digubal dalam Bahasa Inggeris serta Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ke atas Notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan menyerlah versi Bahasa Melayu.